Netwerk

De dienst Hematologie van het UZ Brussel heeft een nauwe samenwerking met de Aalsterse ziekenhuizen en met het AZ Sint-Maria in Halle. Samen met deze ziekenhuizen vormt de dienst Hematologie van het UZ Brussel een netwerk hematologie waar aan alle patiënten met hematologische aandoeningen binnen het netwerk een optimale diagnose en behandeling kan worden gegarandeerd.

Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) Aalst

De samenwerking met het ASZ Aals gebeurt via dr. Charlotte Caron die tot 2015 staflid was in de dienst Hematologie van het UZ Brussel. Patiënten met acute leukemie en patiënten die moeten behandeld worden met transplantatie worden preferentieel verwezen naar het UZ Brussel. Dr. Caron is consulent in de dienst Hematologie UZ Brussel. Prof. Schots is consulent stamceltransplantatie in het ASZ Aalst.

Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis (OLV Aalst)

De samenwerking met het OLV Aalst gebeurt via dr. Karel Fostier. Deze samenwerking moet op termijn leiden tot een gemeenschappelijk stamceltransplantatieprogramma UZ Brussel-OLV Aalst met JACIE-accreditatie. Dr. Fostier is consulent in de dienst Hematologie van het UZ Brussel.

Az Sint-Maria Halle

De samenwerking met het AZ Sint-Maria Halle verloopt via het consulentschap hematologie van dr. Fabienne Trullemans in dat ziekenhuis.