Ziekenhuisapotheek

Een ziekenhuis heeft een eigen interne apotheek. Die zorgt voor de selectie, opslag, aflevering en bereiding van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen voor gehospitaliseerde patiënten. Enkel in specifieke gevallen kan een niet-gehospitaliseerde patiënt er terecht voor medicatie. 

De interne ziekenhuisapotheek doet meer dan geneesmiddelen klaarmaken en verdelen. Samen met andere zorgverstrekkers zorgen de ziekenhuisapothekers voor een correct en veilig medicatiegebruik

Daarnaast is de apotheek ook verantwoordelijk voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA).

Contact

U kan de interne ziekenhuisapotheek op verschillende manieren bereiken:

Voor een afspraak contacteert u best vooraf het secretariaat van de ziekenhuisapotheek. Dit kan enkel op weekdagen telefonisch op 02 477 52 60 of via mail apo@uzbrussel.be.

Openingsuren

De interne ziekenhuisapotheek is elke dag open. De openingsuren zijn wel verschillend op weekdagen, in het weekend en op feestdagen:

  • Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18 uur
  • Op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 16 uur

Toepassing derdebetalersregeling

Vanaf 1/01/2025 is het wettelijk verplicht de identiteitskaart (e-ID) in te lezen bij afhaling van medicatie en medische hulpmiddelen. Breng dus zeker ook uw identiteitskaart (of ISI+ kaart voor kinderen) mee als u medicatie of medische hulpmiddelen komt afhalen in de ziekenhuisapotheek. Zonder lezing van uw identiteitskaart kan de tussenkomst van uw mutualiteit niet toegepast worden.