Over de Bekkenbodemkliniek

In onze dienst helpen we u met problemen aan de bekkenbodem, de hangmat die het bekken onderaan afsluit. Op deze hangmat steunen de organen van het kleine bekken: de blaas en de endeldarm en bij vrouwen ook de baarmoeder. 

Bekkenbodemproblemen komen frequent voor, op alle leeftijden en zowel bij mannen als vrouwen. Zo heeft één vrouw op vier wel eens last van urineverlies en wordt ongeveer één op tien geconfronteerd met verzakkingsklachten (een zwaar gevoel in de vagina). Problemen bij de stoelgang en pijn in het gebied van de bekkenbodem zijn vaak gehoorde klachten, zowel bij mannen als vrouwen. 

Multidisciplinaire aanpak

Bekkenbodemproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Een multidisciplinaire aanpak is vaak aangewezen. Tijdens de raadpleging brengen we de klachten in kaart en stellen we een behandelplan op.

Binnen de bekkenbodemkliniek heeft elke arts zijn eigen interessegebied en specialisatie. Het bekkenbodemteam bestaat uit chirurgen, gastro-enterologen, gynaecologen, radiologen, urologen, dermatologen, gespecialiseerde kinesitherapeuten en een seksuologe. Complexe aandoeningen worden multidisciplinair besproken en behandeld. Op die manier streven we naar de beste zorg voor u. 

Hoe het UZ Brussel bereiken?

Stippel uw route naar het UZ Brussel uit via Google Maps.