Routebeschrijving trein

Via Jette

Het station van Jette wordt bediend door verschillende treinlijnen: lijnen 50 en 60, maar ook door de voorstedelijke treinen S3, S4 en S10 die heel veel mogelijkheden bieden.

Het station is o.m. interessant voor reizigers vanuit de richting Sint-Niklaas, Dendermonde, Gent, Denderleeuw en Aalst.

De wandelafstand tot het UZ Brussel bedraagt 20 minuten. Er is ook aansluiting met bussen 14 (richting Heizel) en 88 (richting UZ-VUB) van de MIVB. De reistijd van de bussen bedraagt respectievlijk 10 minuten en 15 minuten.

Via Brussel-Noord

Vanaf station Brussel-Noord rijdt bus 14 van de MIVB in ongeveer 30 minuten naar het UZ Brussel.

Via Brussel-Zuid

In station Brussel-Zuid vertrekken metrolijn 2 (richting Simonis) en metrolijn 6 (richting Koning Boudewijn). Stap af in Simonis en neem daar (ondergronds) tram 9 (MIVB) die stopt aan het UZ Brussel.

Via Vilvoorde

Bezoekers die uit de richting van Antwerpen en Mechelen komen, kunnen in Vilvoorde van de trein stappen en daar de Ringtrambus 820 van De Lijn nemen (richting UZ-VUB). 

Via de luchthaven van Zaventem

Op de luchthaven vertrekt de trein naar Brussel-Noord. In Brussel-Noord zorgen bus 14 (MIVB) en bus 245 (De Lijn) voor aansluiting naar het UZ Brussel. Je kan van de luchthaven ook rechtstreeks naar het UZ Brussel reizen met de Ringtrambus 820 van De Lijn.