In de Diabeteskliniek van het UZ Brussel

Eerste afspraak

Een eerste consultatie neemt meer tijd in dan een vervolgafspraak. We willen u immers leren kennen en goed begrijpen hoe we u optimaal kunnen helpen. Breng zeker alle medicatie mee die u in de laatste maand hebt ingenomen. We brengen ook uw familiale en persoonlijke voorgeschiedenis van diabetes en andere ziekten goed in kaart. Breng dus zeker ook alle rapporten mee waarover u beschikt.

U kan ons bereiken voor een eerste afspraak:

Na boeking van de consultatie ontvangt u een bevestiging via mail of brief met:

  • De datum en het uur van afspraak
  • De naam van de zorgverlener
  • Welke parking van het ziekenhuis u best gebruikt
  • Het routenummer naar de consultatie

Vervolgafspraak

Na uw eerste consultatie is vaak een vervolgafspraak wenselijk bij de diabetoloog en zijn team. Soms wordt bijkomend advies gevraagd aan een andere specialist binnen de Diabeteskliniek.

Deze vervolgafspraken worden het best onmiddellijk afgesproken na de consultatie aan de balie van de Diabeteskliniek. Wilt u dit toch later doen of de afspraak wijzigen, dan kan dit ook:

Overzicht consultaties

Er zijn verschillende types consultaties door een team met specifieke interesse en expertise. In het bijzonder houden we rekening met het type diabetes. Soms worden andere specialisten betrokken in de aanpak van de gevolgen van diabetes. 

Reminder ontvangen

Ontvangt u graag een herinnering voor uw afspraak per e-mail of sms, geef dit dan zeker door bij inschrijving of boeking van een nieuwe afspraak.

Bloedafname nuchter

Afspraak

In aanloop naar uw jaarlijkse diabetescontrole vragen we u een nuchtere bloedafname te laten uitvoeren. Dit kan op de bloedafname-eenheid van het UZ Brussel (routenummer 741) van maandag tot en met zaterdag tussen 7.30 en 10 uur, enkel op afspraak. Bel ons voor een afspraak op het telefoonnummer 02 477 61 11.

Wenst u extra informatie? Stel gerust al uw vragen aan onze balie of via diabeteskliniek@uzbrussel.be

U kan ook kiezen om deze bloedafname in een extern laboratorium in uw buurt te laten uitvoeren. In dat geval dient u zelf de afspraak te maken en vragen we u de resultaten van de bloedafname mee te brengen op de consultatie waar de resultaten van het jaarlijks nazicht zullen worden besproken. 

Kostprijs

Bij bloedafname in het UZ Brussel kan een kleine meerkost aan de patiënt worden aangerekend. Sommige externe laboratoria vragen een belangrijke meerprijs voor sommige labobepalingen zoals diabetesautoantilichamen, diabetesgenotype en andere specifieke labobepalingen. Deze extra externe kosten worden niet door de diabeteskliniek  terugbetaald.

Afspraak wijzigen of annuleren

Tot 24 uur vóór uw afspraak in het UZ Brussel kunt u op verschillende manieren kosteloos annuleren:

Als u niet naar uw afspraak komt en dit niet tijdig heeft laten weten, wordt een administratieve kost aangerekend voor consultaties tijdens de diensturen op werkdagen. Voor avond- en zaterdagconsultaties wordt een hogere administratieve kost aangerekend. De mutualiteit komt hierin niet tussen.