Ontslag

Beroertepatiënten verblijven doorgaans slechts enkele dagen op de Stroke Unit (Beroerte Eenheid). Wanneer de medische situatie het toelaat, wordt u na uw verblijf op de Stroke Unit overgebracht naar een gewone ziekenhuiskamer op de afdeling Neurologie.

Als uw toestand stabiel is en de onderzoeken zijn afgerond, kunt u het ziekenhuis verlaten. De ontslagmogelijkheden worden in het multidisciplinaire team besproken. Uw leeftijd, thuissituatie, oefen- en belastingsmogelijkheden zijn daarbij van belang.

De mogelijkheden zijn:

Terugkeer naar huis

Indien uw situatie het toelaat, is ontslag naar thuis mogelijk. Indien nodig kan de revalidatie worden verdergezet onder begeleiding van een kinesitherapeut bij u in de buurt. U krijgt een afspraak mee voor een controle bij de consultatie Neurologie na 2 tot 6 weken. Tijdens deze controle komen de volgende punten aan bod:

  • Uw algemene toestand
  • Eventueel resterende klachten van de beroerte
  • Medicatiegebruik
  • Uitslagen van onderzoeken
  • Risicofactoren betreffende de beroerte

Opname in een revalidatiecentrum of rust- en verzorgingstehuis

Als u nog verdere revalidatie en/of zorg nodig heeft, is een opname in een revalidatiecentrum of rust- en verzorgingstehuis een mogelijkheid. Bij de praktische organisatie hiervan wordt u bijgestaan door een sociaal verpleegkundige van het ziekenhuis.