Wondzorg

De wondkliniek van het UZ Brussel bestaat sinds 2007 en onze activiteiten situeren zich zowel in het geven van wondzorgadviezen poliklinisch als ziekenhuisbreed tijdens de hospitalisatie.  

Binnen het wondzorgdomein is professionele zorg van onschatbare waarde. De wondkliniek onderzoekt en behandelt complexe of slecht helende wonden zoals decubituswonden, wonden ontstaan door trauma, moeilijk helende wonden na chirurgie, chronische wonden aan benen, voeten of andere lichaamsdelen, …. Het kan zowel om recent ontstane (acute) als om reeds langer bestaande (chronische) wonden gaan. 
De wondkliniek binnen het UZ Brussel is een wondkliniek waar de zorg van complexe wonden wordt gecentraliseerd.

Ons team van toegewijde wondzorgconsulenten staat paraat om optimale persoonsgerichte zorg te bieden. Met een uitgebreide expertise en gespecialiseerde opleiding binnen het wondzorgdomein zorgen we voor een nauwkeurige beoordeling van de wonde en het toepassen van geavanceerde technieken om een effectieve genezing te bevorderen.

Binnen het wondzorgteam geloven we sterk in de kracht van samenwerking met diverse disciplines om een gespecialiseerde benadering van wondgenezing te bieden aan onze patiënten.  De complexiteit van sommige wonden wordt multidisciplinair aangepakt, de nodige onderzoeken worden gepland en besproken.  We werken hiervoor dagelijks nauw samen met verschillende medische disciplines, waaronder plastische heelkunde, dermatologie, vaatheelkunde en meer.

Als patiënt staat uw betrokkenheid centraal, en we moedigen open communicatie aan, gaan samen met u in dialoog, werken samen met uw familie of mantelzorgers en andere zorgverleners om een holistische benadering van wondzorg te bieden.  Dit allemaal om ervoor te zorgen dat uw vragen en verwachtingen worden begrepen en we zo een persoonlijk advies kunnen formuleren. 

Wanneer u graag een afspraak maakt in de wondkliniek, dan kan dit telefonisch via ons secretariaat 02/477.60.01