Multiple Sclerose (MS)

De neuro-inflammatoire aandoeningen zijn een groep van ziekten waarbij door een ontstekingsreactie delen van het zenuwstelsel worden beschadigd waardoor er neurologische symptomen optreden. De meest bekende is Multiple Sclerose (MS).

Wat biedt de dienst Neurologie?

 • Diagnosestelling

  In het UZ Brussel kan u diagnostische onderzoeken (MR, lumbaalpunctie, geëvoceerde potentialen) laten uitvoeren en uw medische voorgeschiedenis en klinisch onderzoek in kaart laten brengen. Op basis van deze onderzoeken en een regelmatige opvolging, kan de diagnose van een neuro-inflammatoire aandoening gesteld worden.
 • Second opinion

  Indien u in een ander ziekenhuis al de diagnose van MS of een andere neuro-inflammatoire ziekte kreeg, kan u (eventueel op aanraden van uw neuroloog) de mening van de neurologen van het UZ Brussel vragen.
 • Wetenschappelijk onderzoek

  Omdat er nog altijd veel vragen bestaan over MS en er nog geen mogelijkheid bestaat de ziekte te genezen, probeert de dienst Neurologie via wetenschappelijk onderzoek mee te zoeken naar antwoorden. Het is mogelijk dat u gevraagd wordt om mee te werken aan één van deze studies. Dit is uiteraard volledig vrijblijvend en heeft geen enkele invloed op uw relatie met uw arts.
 • MS-team

  Om optimale zorg te  garanderen, wordt gewerkt met een team bestaande uit verschillende specialisten. Zo wordt gestreefd naar persoonlijke opvolging op maat. Het MS-team begeleidt u bij het volgen van behandelingen en zoekt samen met u naar antwoorden op uw vragen en problemen. In urgente situaties probeert het MS-team u snel en efficiënt op te vangen en wanneer nodig door te verwijzen.