Afspraak maken

Contacteer de medische dienst

De contactgegevens van een medische dienst vindt u op de webpagina's van de dienst. U kan de dienst opzoeken via een alfabetisch overzicht.

Weet u niet precies bij welke dienst u een afspraak moet maken? Bent u op zoek naar een specifieke arts? Gebruik dan de zoekfunctie die u boven dat overzicht vindt.

Poliklinieken in uw buurt

Naast het consultatiegebouw aan het ziekenhuis zelf, heeft het UZ Brussel nog een aantal kleinere poliklinieken buiten het ziekenhuis. Dat heeft belangrijke voordelen:

  • U kan dicht bij huis een hoogstaande medische verzorging krijgen
  • U hoeft zich enkel naar het UZ Brussel te verplaatsen voor gespecialiseerde testen of behandelingen
  • De poliklinieken van het UZ Brussel willen de zorg ook drempelverlagend maken en gelden als antwoord op het probleem van de mobiliteit

In deze poliklinieken zijn er tegelijk ook Diabeteshuizen waar een endocrino-diabetoloog, diëtiste en/of verpleegkundig diabeteseducator multidisciplinair samen werken. Sommige locaties zijn enkel een Diabeteshuis.

Huisartsenwachtpost 1090

Het UZ Brussel huisvest ook ‘Huisartsenwachtpost 1090’. Deze wachtpost wordt bemand door (Nederlandstalige) Brusselse huisartsen. Patiënten, zowel kinderen als volwassenen, kunnen er tijdens weekdagen terecht van 19 tot 24 uur en gedurende de weekends en feestdagen van 8 tot 24 uur. Patiënten die gebruik willen maken van de huisartsenwachtpost moeten eerst bellen naar het algemeen nummer 1733 en de instructies volgen.

De huisartsenwachtpost is gelokaliseerd in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. Omdat de deur van het KidZ Health Castle op weekdagen na 20 uur en in het weekend gesloten is, moeten patiënten zich eerst aanmelden. Vervolgens worden ze binnengelaten door de bewaking.

Internationale patiënten

Internationale patiënten maken een afspraak via Services & International Patients.


Tip: reminder ontvangen voor uw afspraak

U kunt via e-mail of sms een reminder voor uw afspraak ontvangen. Geef uw voorkeur aan wanneer u uw afspraak maakt, of duid dit zelf aan via het patiëntenportaal my.uzbrussel.be.

Consultatiebrochure