Artsen

dr. Silke François

dr. Silke François

Resident Maag-, darm, en leverziekten
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Leverziekten
  • Abdominale echografie

Over dr. Silke François

Dr. Silke François is resident Maag-, darm- en leverziekten. Ze studeerde aan de Vrije Universiteit Brussel en werd opgeleid tot gastro-enteroloog aan het UZ Brussel. Daarnaast volgde zij een bijkomende opleiding echografie en hepatologie in het UZ Gent. In 2023 volgt zij een fellowship hepatologie in het Royal Free Hospital in London. Na haar terugkeer zal zij een gemotiveerd teamlid van de leverkliniek worden en hierin verdere onderzoeksprojecten ondersteunen en uitwerken.
Bijkomend is Dr. François gecertifieerd als LEIF-arts en maakt zij eveneens deel uit van het palliatief support team van het ziekenhuis.

Verder is Dr. Silke François actief bestuurslid van Jong Vlaamse Vereniging voor Gastro-Enterologie (jong-VVGE). Ook is ze lid van de Vlaamse Vereniging voor Gastro-Enterologie (VVGE), de Belgian Association for he Study of the Liver (BASL), de European Association for he Study of the Liver (EASL) en Belgian microbiota and Helicobacter Study Group (BHPSG).


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?