Artsen

dr. Liv Vandermeulen
dr. Liv Vandermeulen dr. Liv Vandermeulen

dr. Liv Vandermeulen

Kliniekhoofd Maag-, darm, en leverziekten
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Inflammatoire darmziekten: ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
  • Nutritionele problemen zoals sondevoeding en parenterale voeding
  • Videocapsule onderzoek

Over dr. Liv Vandermeulen

Dr. Vandermeulen studeerde af als arts aan de Vrije Universiteit Brussel in 2007 en werd opgeleid tot gastro-enteroloog in het UZ Brussel. Nadien werkte ze twee jaar als resident waar ze voornamelijk patiënten volgde met inflammatoire darmziekten, evenals patiënten in fase II- en III-studies. Van 2015 tot 2019 werkte dr. Vandermeulen in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria te Halle. Sinds 1 oktober 2019 is ze aangesteld als kliniekhoofd in het UZ Brussel.

Verder is dr. Vandermeulen lid van de Vlaamse Vereniging voor Gastro-enterologie (VVGE), de Belgian Society of Gastrointestinal Endoscopy (BSGIE) en de European Crohn's and Colitis Organisation (ECCO). Bovendien maakt ze deel uit van de Belgian Inflammatory Disease Research and Development (BIRD) groep waar wetenschappelijk onderzoek naar inflammatoire darmziekten gecoördineerd wordt op nationaal niveau.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?