Artsen

Dr. Helena Degroote

Dr. Helena Degroote

Staflid Maag-, darm- en leverziekten
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Leveraandoeningen (hepatologie) en transplantatie
  • Primaire levertumoren
  • Goedaardige galweg- en pancreasaandoeningen
  • Endoscopische technieken: ERCP en echo-endoscopie van galweg en pancreas

Over Dr. Helena Degroote

Dr. Helena Degroote is staflid Maag-, darm- en leverziekten in het UZ Brussel. Ze studeerde geneeskunde aan de UGent en werd opgeleid tot gastro-enteroloog aan het UZ Gent. Dr. Helena Degroote houdt zich in hoofdzaak bezig met de zorg voor patiënten met leverziekten en goedaardige bilio-pancreatische aandoeningen, dat zijn aandoeningen van de galwegen en de alvleesklier. Verder focust ze zich op de endoscopische uitwerking en behandeling van aandoeningen van de galweg en pancreas d.m.v.. ERCP en echo-endoscopie.

Dr. Helena Degroote combineert haar klinisch werk met wetenschappelijk onderzoek. Ze is auteur van verschillende peer-reviewed publicaties en spreekt regelmatig op gespecialiseerde congressen. Haar doctoraat focuste op de ontwikkeling van nieuwe diagnostische en therapeutische mogelijkheden voor patiënten met primaire levertumoren.

Ze is lid van de Vlaamse Vereniging voor Gastro-Enterologie (VVGE), de Belgian Association for the Study of the Liver (BASL), de European Association for the Study of the Liver (EASL), de Belgian group of young Gastrointestinal Endoscopists (BygGIE) en de European Society of GastroIntestinal Endoscopy (ESGE).


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?