Artsen

dr. Joris Troubleyn
dr. Joris Troubleyn dr. Joris Troubleyn

dr. Joris Troubleyn

Kliniekhoofd Intensieve Zorg
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Anesthesie
  • Intensieve zorgen
  • Spoedgevallen

Over dr. Joris Troubleyn

Na zijn opleiding Anesthesie, Intensieve Zorgen en Spoedgevallen heeft dr. Troubleyn 4 jaar voor de Belgische Technische Coöperatie (BTC) gewerkt als verantwoordelijke anesthesie/spoed/intensieve zorgen van het CHUK in Kigali. Bovendien was hij verantwoordelijk voor het opstarten van een opleiding anesthesie i.s.m. de Universiteit van Butare. Sinds 2008 werkt. dr. Troubleyn opnieuw op de dienst Intensieve Zorgen van het UZ Brussel. Zijn specialiteit ligt vooral bij de neurologische patiënt, de opvang van respiratoire insufficiëntie en de sedatie van de patiënten. Bovendien zetelt hij voor het UZ Brussel in het BeOPC, een afdeling van het BTS (Belgian Transplant society) die zich bezighoudt met orgaandonatie.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Jaarboek VVIZV 2018, Review : Gasanesthesie op intensieve zorg. J Troubleyn, M Diltoer, A Sablon, R Jacobs, M Malbrain, H Spapen

Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?