Steun het wetenschappelijk onderzoek

Er zijn drie manieren waarop u kan bijdragen tot wetenschappelijk onderzoek:

  1. U kan zelf deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Wat dit betekent, vindt u op dit onderzoekportaal terug. Als de medische dienst waar u wordt behandeld of die u wilt steunen wetenschappelijk onderzoek uitvoert, vindt u meer informatie daarover op de website van deze dienst
     
  2. U kan het wetenschappelijk onderzoek financieel steunen. De vraag van onderzoekers om fondsen voor wetenschappelijk onderzoek is veel groter dan het beschikbare geld. Daarom moeten onderzoekers een groot aantal uiteenlopende bronnen aanboren om hun onderzoek te kunnen doen, zelfs al kan het belangrijk zijn voor de genezing van patiënten.  Info daarover vindt u op de website van de UZ Brussel Foundation.
     
  3. Als de geneeskunde en het wetenschappelijk onderzoek vandaag staan waar ze staan, dan is dit onder meer te danken aan het feit dat sommige mensen er bewust voor kiezen om na hun overlijden hun lichaam te schenken aan de wetenschap. Ook u kunt – als u dat wenst – na uw dood nog bijdragen tot een betere geneeskunde.