Artsen

dr. Stijn Lochy
dr. Stijn Lochy dr. Stijn Lochy

dr. Stijn Lochy

Kliniekhoofd Cardiologie
Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Interventionele cardiologie
  • Acute cardiologie
  • Intensieve zorgen
  • Structureel hartlijden
  • Percutane sluiting van patent foramen ovale

Over dr. Stijn Lochy

Dr. Stijn Lochy studeerde in 2004 af aan de VUB met grote onderscheiding, en werd in 2010, na opleiding in het UZ Brussel, erkend als geneesheer-specialist in de Cardiologie. Na bijkomend fellowship in het academisch ziekenhuis Maastricht, behaalde hij ook de bijzondere beroepstitel Intensieve Zorgen.Nadien bekwaamde hij zich in het UZ Brussel verder als interventie-cardioloog.

Zijn aandachtsgebied als interventiecardioloog gaat enerzijds uit naar de acute cardiologie, met focus op acuut coronair syndroom, en mechanische ondersteuning bij acuut hartfalen. In dit kader maakt hij ook deel uit van de ECMO task force van het UZ Brussel. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol in de interventionele behandeling van structureel hartlijden, en is hij als interventiecardioloog verantwoordelijk voor het MitraClip programma, percutane hartoorocclusie, en de percutane behandeling van PFO en ASD. Als cardioloog en intensivist is hij verantwoordelijk voor de Coronary Care Unit, en is hij ook deeltijds actief op de dienst Intensieve Zorgen / Cardiochirurgie.

Dr. Lochy is lid van de BSC (Belgische Vereniging van Cardiologie) en de ACCA (Acute Cardiovascular Care Association), en is board member van de BIWAC (Belgian Interdisciplinary Working Group on Acute Cardiology)


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?