Artsen

Prof. dr. Frederik Verbrugge
Prof. dr. Frederik Verbrugge Prof. dr. Frederik Verbrugge

Prof. dr. Frederik Verbrugge

Kliniekhoofd Cardiologie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Hartfalen (acuut en chronisch)
  • Cardiale Resynchronisatie Therapie (CRT-D en CRT-P)
  • (Inspannings-)hemodynamica
  • Cardiorenale interacties
  • Cardiale intensieve zorgen

Over Prof. dr. Frederik Verbrugge

Prof. dr. Frederik Verbrugge voltooide zijn opleiding als cardioloog in 2018 aan de KU Leuven. Voordien behaalde hij reeds zijn doctoraat aan de UHasselt, getiteld “Phenotyping the Heart Failure Syndrome: Towards Individualized Patient Care”.

Prof. dr. Verbrugge is een gedreven hartfalenspecialist met belangrijke wetenschappelijke interesse. Hij is auteur en co-auteur van meer dan 90 Pubmed geciteerde artikels. Tevens schreef hij een hoofdstuk in het gerenommeerde “Heart Failure: A companion to Braunwald’s heart disease (3rd edition)” en editeerde hij het boek “Cardiorenal Syndrome in Heart Failure”.

Prof. dr. Verbrugge is daarnaast alumnus van de 3rd Postgraduate Course in Heart Failure van de Heart Failure Association van de European Society of Cardiology en fungeert momenteel als Deputy Editor voor European Heart Journal: Acute Cardiovascular Care.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?