Eerste verdieping = competenties

De eerste verdieping staat symbool voor jouw competenties. Voor een goed werkvermogen moet je beschikken over de juiste mix van kennis en vaardigheden om je job uit te oefenen.

Klik op de afbeelding om te vergroten. Lees verder onder de afbeelding.

Wat het UZ Brussel doet om je te ondersteunen

Leren en jezelf ontwikkelen doe je in de eerste plaats vanuit jouw eigen motivatie om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Het UZ Brussel probeert jou daar zo goed mogelijk bij te helpen.

Starten in UZ Brussel

Om nieuwe medewerkers die starten binnen ons ziekenhuis wegwijs te maken zorgt het UZ Brussel voor een goed onthaal met uitgebreide informatie over ons ziekenhuis en wat je moet weten als nieuwe medewerker (bv. welkommarkt, welkommap, enz.). Verschillende diensten organiseren ook een welkommoment of inwerktraject op maat van de dienst. Is dat op jouw afdeling of dienst nog niet het geval? Bespreek met jouw leidinggevende of dat al dan niet een opportuniteit is.

Waarderingsgesprek

Het jaarlijks waarderingsgesprek tussen jou en je leidinggevende is het ideale moment om toch minstens 1 maal per jaar stil te staan bij je ontwikkeling. Bespreek op dat moment met je leidinggevende welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt om je professionele ambities te realiseren en hoe jullie er concreet werk van zullen maken. Heb je doorheen het jaar nood aan meer feedback over de manier waarop jij functioneert in je job, spreek je leidinggevende er dan over aan.

Leren & opleiding volgen

De cel ‘HR opleiding en ontwikkeling’ staat in voor de organisatie van leer- & opleidingsmomenten van de medewerkers van het ziekenhuis. Er is een catalogus aan opleidingen beschikbaar die we zelf organiseren of in samenwerking met kwalitatieve opleidingsleveranciers. We bundelen onze krachten ook met de VUB. Je vindt het opleidingsaanbod via InSite en binnenkort via EmpowerUZ. Ook verschillende grotere diensten binnen het ziekenhuis organiseren regelmatig leermomenten voor de medewerkers van hun eigen dienst. Als je een opleiding wil volgen bespreek je dat altijd in eerste instantie met jouw leidinggevende

Kennis delen

Bij het vertrek van een collega gaat er ongetwijfeld altijd een deel kennis en ervaring verloren. Dat is niet optimaal voor de werking van je team. Bekijk met je leidinggevende hoe jullie de kennis en ervaring binnen jullie dienst het beste kunnen verankeren of op een efficiënte manier kunnen delen.

Individuele coaching

Soms is het volgen van een opleiding niet de geschikte piste om te werken aan de ontwikkeling van bepaalde kerncompetenties in je job. In dat geval kan een individuele coaching beter aangewezen zijn. Je begint dan samen met een professionele coach (vaak een externe specialist) in een begeleidingstraject. De coach helpt jou tijdens een aantal individuele gesprekken in je ontwikkeling. Bespreek met je leidinggevende en/of HR Business Partner of individuele coaching voor jouw ontwikkelingsnoden een oplossing kan bieden.

Kennis van de interne processen en procedures

Om je job goed te kunnen uitoefenen is het belangrijk dat je een goed zicht hebt op de processen en procedures binnen onze organisatie. Alle belangrijke processen die zorgen voor een goede werking van ons ziekenhuis en een veilige en kwalitatieve patiëntenzorg, werden daarom gedocumenteerd in iProva

InSite, een schat aan informatie

InSite is het intranet van UZ Brussel waarop elke medewerker snel toegang heeft tot een schat aan informatie over de werking van diensten, belangrijke meld- & contactpunten, praktische informatie, nieuwsberichten voor alle medewerkers of specifiek voor jouw profiel.

Omscholen tot verpleegkundige

Via het project 600 van het Vormingsfonds voor ziekenhuizen kan je je, als je aan een aantal voorwaarden voldoet, omscholen tot verpleegkundige. Je kan je omscholen door te studeren zonder loonverlies gedurende maximum 3 jaar binnen de HBO5-opleiding en maximum 4 jaar in de Bacheloropleiding. Meer informatie vind je op wordverpleegkundige.be en de site van FeBi (vormingsfonds paritair comité 330).

 

Tweede verdieping = normen en waarden >>>