Vertrouwenspersonen in UZ Brussel

Wie geconfronteerd wordt met psychische en/of lichamelijke klachten door werkomstandigheden, te maken kreeg met een agressie incident,... kan rekenen op een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon is gebonden aan beroepsgeheim, een gesprek is strikt vertrouwelijk. Een vertrouwenspersoon biedt:

  • Een luisterend oor en onderbouwd advies na een vertrouwelijk gesprek.
  • Oriëntatie: een vertrouwenspersoon bekijkt welke paden bewandeld kunnen worden - je blijft wel de eindverantwoordelijke en beslist zelf welk pad je kiest.

Een overzicht van de vertrouwenspersonen 

Martine Camus

02 477 60 11
Martine.Camus@uzbrussel.be

 

Caroline D'Hondt

02 474 93 45
Caroline.D'Hondt@uzbrussel.be

Nacha Verleysen

02 477 86 86
Nacha.Verleysen@uzbrussel.be

Marc De Vos

0478 99 20 04
Marc.DeVos@uzbrussel.be 

Maridi Aerts

02 476 34 54 
Maridi.Aerts@uzbrussel.be 

Berfin Akgül 

02 476 3837 
Berfin.Akgul@uzbrussel.be 

Kim Torfs 

02 477 56 37 
Kim.Torfs@uzbrussel.be 

Dirk Smets 

02 476 3357 
Dirk.Smets@uzbrussel.be 

Mogelijke interventies

Samen met de vertrouwenspersoon kan je verschillende mogelijkheden overlopen en beslissen of je eerst zelf iets onderneemt, of start met een interventie. Er zijn twee soorten interventies:

1. Informele interventie

De focus ligt hier op het vinden van een oplossing in een vertrouwelijk en discreet kader. Misschien heb je enkel nood aan een luisterend oor en advies in één of meerdere gesprekken met de vertrouwenspersoon. Je kan hem of haar ook vragen om contact op te nemen met iemand in het ziekenhuis die mee zou kunnen helpen om het probleem aan te pakken. Indien nodig kan de vertrouwenspersoon bemiddelen.

2. Formele interventie

Indien je een formele interventie wenst op te starten zal de vertrouwenspersoon jou doorverwijzen naar de preventie-adviseur psychosociale aspecten. De preventie-adviseur psychosociale aspecten kan een formeel verzoek in ontvangst nemen. De werkgever wordt dan schriftelijk op de hoogte gesteld van je psychosociale belasting waarna een analyse van je arbeidssituatie wordt gemaakt met de vraag om passende preventieve maatregelen te treffen. Een formele interventie gebeurt meestal als je een informeel proces hebt doorlopen en niet tevreden bent over het resultaat.

Coördinator vertrouwenspersonen

Eva Beyne (manager welzijn): 02 477 68 84 - Eva.Beyne@uzbrussel.be

Je kan een vertrouwenspersoon steeds rechtstreeks contacteren, je hoeft de coördinator niet in te lichten.


< Terug